Creatief op 24 november

Dorpshuis RhedenDeze dag is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om, samen met anderen, creatief bezig te zijn. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt met papier en stempelen! Voor de kaarten/projecten die er deze dag gemaakt gaan worden gebruiken we de mooie en op elkaar afgestemde producten van
Stampin’Up! ®.

De kosten van deze dag bedragen € 40,–. Hiervoor krijg je:
• Een goed gevuld materiaal-pakket met Stampin’Up! ®
producten
• Een welkomstgeschenkje
• Uitgebreide uitleg op papier van de projecten die we deze dag
gaan maken
• Koffie/thee met wat lekkers
• Tussen de middag een eenvoudige lunch

De tijd is van 10.30 – 16.00 uur en de workshopdag vindt plaats in Het Dorpshuis in Rheden, Mr. B. van Leeuwenplein 3.
Je kan je nu al aanmelden voor deze dag . Stuur dan een mail naar info@frederiquevanrumpt.nl met als onderwerp: ‘creatieve workshopdag’. In de tweede helft van oktober ontvang je dan een mail met betalingsgegevens.
Heb je vragen? Stuur dan gerust een mail of bericht!

Nieuw: Vioollessen

Dorpshuis RhedenTussen 19 september en 10 oktober kun je in Dorpshuis Rheden deelnemen aan de oriëntatie-cursus viool. De cursus staat gepland op de woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur (precieze tijdstip is nader te bepalen, afhankelijk van de aanmeldingen).
Deze cursus bestaat uit vier lessen waarin je kennismaakt met het instrument. Je ervaart hoe het is om viool te spelen en je leert eenvoudige muzikale basiselementen.
Vind je het leuk, dan blijf je lekker spelen, zo niet, dan lever je zodra je stopt je viool weer in.
De lessen zijn inclusief vioolhuur en lesmateriaal, de kosten bedragen € 50,–.

Voor nadere informatie en aanmelding kun je terecht bij:
Femke van der Winkel, tel. 06 47 51 41 67
email: info@femkevanderwinkel.nl
www.femkevanderwinkel.nl

Krachtig oud worden

Dorpshuis RhedenDonderdag 1 november 2018 begint in Het Dorpshuis een cursus ‘Krachtig Oud Worden’. Deze cursus is bedoeld voor alle ouderen (60+) in de gemeente Rheden, die willen ontdekken wat je kunt doen om jezelf prettig, mentaal fit en veerkrachtig te blijven voelen. Zo kun je een somber gevoel, je alleen voelen of piekeren voorkomen.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 14.00 tot 16.00 uur.
De data zijn: 1, 8, 15, 22 en 29 november.
Graag van tevoren aanmelden via Ottelien Groenenberg,
tel. 06-21 22 40 71 of email: ogroenenberg@radaruitvoering.nl

Tekenen en Schilderen

Dorpshuis Rheden
Vanaf donderdag 6 september wordt weer een cursus tekenen en schilderen gegeven door Karin Kemperman in het Dorpshuis.
Het gaat om 16 lessen (tweewekelijks) van 09.30 tot 11.30 uur.
Met een groep van tien personen heb je les in een ontspannen sfeer en word je begeleid in je eigen ontwikkeling. Dus je maakt wat je zelf wilt, maar je kunt ook meedoen met de opdrachten van de docent.
De kosten bedragen 60 euro en er is wat basismateriaal aanwezig, eigen materiaal meenemen is gewenst. Ervaring met tekenen en schilderen is niet nodig, de bedoeling is om samen creatief bezig te zijn. Informatie en aanmelding via email kunstvankarin@gmail.com

exposities

Dorpshuis RhedenIn zaal 6 hangt werk van José Kip-Stigter. Het zijn schilderijen in pastel, acryl, olieverf en gemengde techniek. Zeker de moeite waard om te komen bekijken! Dit kan tot 3 februari 2019.

♣ In de gang tussen zaal 6 en de foyer is de eerste expositie van creatieve jeugd te bewonderen, kleurige kunstwerken van Babette en Sander. Het is een mooi overzicht geworden van wat ze de afgelopen jaren hebben gemaakt.

Dorpshuis Rheden♣  Dhr. Ed Jacobs schildert portretten in zwart/wit, vaak van bekende (pop)artiesten maar Ed maakt ook een portret op verzoek. Ed is twee keer in de week te vinden in het activiteitenatelier van Siza waar hij werkt aan zijn portretten met een eigen stijl.  Het werk is te zien in de gang en de foyer.

♣  En heeft u de bijzondere foto’s ‘Glas Art’  van dhr. Aad van den Bosch nog niet gezien? Deze bevinden zich in zaal 1 en 2. Kom dit zeker eens bekijken! Heeft u vragen over een foto , wilt u misschien een foto aanschaffen, neem dan contact  op via aad6955@hotmail.com of tel. 0313-844480 / 06 51 52 95 28.

Bent u ook creatief en wilt u uw creaties aan anderen laten zien? In december komt er weer plaats vrij om te exposeren. Neem daarvoor contact op met mw. Mientje Peelen, tel. (026) 844 66 90.

Bent u creatief?

EN WOONT U IN DE GEMEENTE RHEDEN?
DAN IS DIT GOED NIEUWS!

Dorpshuis Rheden heeft ruimte om uw kunstwerken gratis te exposeren. Gedacht wordt aan alles wat op te hangen is, zoals foto`s, aquarellen, krijt- en potloodtekeningen, acryl, handwerken.
Ook samen exposeren is mogelijk.
In de gangen zijn de exposities tijdens openingstijden vrij te bezichtigen. In de zalen worden ze dagelijks bekeken door de gebruikers van Het Dorpshuis. Zijn de zalen niet bezet, is een kijkje naar de kunst natuurlijk mogelijk.
Voor alle informatie kunt u terecht bij mw. M. Peelen,
email mientjepeelen@gmail.co

Koersbal

Dorpshuis Rheden KoersbalOp zoek naar een gezellige en gezonde ontspanning?
Kom dan langs op donderdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur in het Dorpshuis en kijk of sluit je als gast aan bij de Koersbalgroep.
Het is een gezellig, sportief en gezond gebeuren en altijd spannend hoe de bal rolt. Van te voren aanmelden is niet nodig. Ga je liever niet alleen, kom dan met je partner, buurman of buurvrouw.  Grijp je kans, de eerste twee keer zijn gratis, inclusief (thee of koffie) en verplichten je tot niets.
Nadere informatie gewenst? Neem dan contact op met mevrouw Mini Mooij, Merelstraat 4, Rheden, tel.: 026 495 3160.  Je bent hartelijk welkom!

Historisch Tafelkleed

Wat is een Historisch Tafelkleed?
Dorpshuis RhedenDe gemeente Rheden heeft een rijk verleden en veel erfgoed herinnert hieraan. Inwoners weten over het verleden vaak boeiende verhalen te vertellen. Een groot aantal verhalen zijn vastgelegd in het mooie boek ‘Geschiedenis in Verhalen’.
Maar… die verhalen zijn ook te beleven met behulp van het Historisch Tafelkleed waarvan de gemeente Rheden aan ieder dorp een exemplaar beschikbaar stelt. De bedoeling is dat het Historisch Tafelkleed uitgeleend kan worden, zoals bijvoorbeeld aan Woonzorgcentrum Rhederhof. Voor de bewoners zijn de verhalen mogelijk herkenbaar en levert het gespreksstof op. Wie weet leidt dat tevens weer tot nieuwe verhalen! Het kleed kan voor een gezellige middag zorgen bij Rheejes Proate of een andere club met historische belangstelling. Natuurlijk kan het zijn dat ook jongeren geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Rheden. De verhalen gaan onder andere over de landgoederen, middenstand, industrie, sociale verhoudingen, tweede wereldoorlog, toerisme,
kunst & cultuur, natuur & water.

Hoe werkt het?
In het dorp Rheden is het Dorpshuis de uitleenlocatie van het Historisch Tafelkleed. Op dit kleed staat de plattegrond van de gemeente Rheden met zijn zeven dorpen afgebeeld. Met behulp van een iPad die boven een bepaalde plaats op het kleed wordt gehouden, worden historische verhalen in beeld gebracht.
Het werkt op een gebruiksvriendelijke manier.

Lenen
Wilt u het Historisch Tafelkleed , met als toebehoren een iPad en het boek ‘Geschiedenis in Verhalen’ een poosje lenen, of heeft u vragen, neemt u dan contact op met:
Jannie de Jong, tel. 026-4954780 of 06-28 78 05 80.
Mailen kan ook: jannie3jb@gmail.com
Aan het lenen zijn geen kosten verbonden.

Open Lunchtafel

Dorpshuis RhedenGezellig samen eten? Dat kan in het Dorpshuis waar maandelijks op 1 of 2 donderdagen een lekkere en gezonde lunch wordt geserveerd en waarvoor u van harte wordt uitgenodigd.
De komende data  zijn:
28 juni,  12 en 26 juli, 9 augustus, 6 en 20 september, 4 en 18 oktober, 1 november en 13 december
Vanaf 12.00 uur wordt de lunch geserveerd. De kosten bedragen
€ 3.50, inclusief koffie, thee, melk of karnemelk. Graag reserveren, uiterlijk tot en met de maandag voorafgaand aan de lunch. Dit kan via telefoonnummer (088) 378 02 60 of
via de mail dl-acrheden@siza.nl
Het initiatief Lees verder Open Lunchtafel

Rhedens Maal

Dorpshuis RhedenElke woensdag wordt het Rhedens Maal geserveerd in Het Dorpshuis. Het Rhedens Maal is een (warme) maaltijdvoorziening voor iedereen die het gezellig vindt om eens per week samen aan tafel te zitten en te genieten van een gezonde maaltijd. De maaltijd kost € 6,00 en wordt vanaf 18.00 uur geserveerd, deelnemers zijn welkom vanaf 17.45 uur.
Wie mee wil eten kan dit tot de voorafgaande dinsdag laten weten via tel. 06-20 16 88 08.

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD