steunpunt coronahulp

MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp ), Stichting STOER, NIO (Netwerk Informele Ondersteuning), Radar Uitvoering Oost en de gemeenten Rheden en Rozendaal starten met het inrichten van een tijdelijk centraal Steunpunt Coronahulp. Aanleiding zijn de maatregelen die zijn ingesteld vanwege het coronavirus. Veel inwoners hebben nu extra ondersteuning nodig, anderen willen juist graag helpen. Het Steunpunt Coronahulp start maandag 23 maart en helpt vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Inwoners die  extra ondersteuning kunnen gebruiken of deze juist bieden, kunnen vanaf maandag 23 maart op werkdagen tussen 09.30 en 15.00 uur bellen naar 026 – 370 70 70. Het gaat om bijvoorbeeld hulp bij het boodschappen doen, de hond uitlaten of gewoon het maken van een praatje via de telefoon. Het Steunpunt Coronahulp wil op deze manier vraag en aanbod bij elkaar brengen. Naast inwoners kunnen ook vrijwilligersorganisaties, bewonersinitiatieven en andere samenwerkingspartners van dit punt gebruik maken. De deelnemende organisaties stellen mensen en middelen beschikbaar om het centraal steunpunt de komende periode te bemannen. Hoe lang het steunpunt zijn werk blijft doen hangt af van het vervolg op de tot nu toe genomen maatregelen

coronavirus

Het Dorpshuis komende tijd gesloten

Naar aanleiding van de coronacrisis heeft het bestuur besloten om per direct Het Dorpshuis te sluiten voor activiteiten.
De sluiting geldt in ieder geval tot 28 april.

De medische hulpverlening van het Consultatiebureau en de Trombosedienst gaan wel door.

Met deze maatregel nemen we onze verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het coronavirus en de gevolgen voor de gezondheid voor onze gebruikers en onze vrijwilligers te voorkomen.

Ik buurt mee! voor inwonersinitiatieven

Help u mee uw buurt nog leuker, mooier of beter te maken?
In alle dorpen in de gemeente Rheden start een nieuwe versie van
‘Ik buurt mee!’

Eind februari ontvangt elk huishouden een waardecheque van €7,50. Samen met uw buurtgenoten kunt u cheques verzamelen om te sparen voor een initiatief dat uweftdorp nog leuker, mooier en beter maakt.

Doet u ook mee?
Heeft u een goed idee voor uw straat of buurt? Bijvoorbeeld een leuke activiteit voor kinderen of de straat groener maken. Start samen met buurtgenoten een initiatief of steun een initiatief van iemand anders.
Kijk voor alle informatie op www.ikbuurtmee.nl.

Kookles van start

De kookles voor mannen is op woensdagavond 4 februari van start gegaan. Op de foto’s is te zien dat de heren met toewijding en tips van de kok bezig zijn met de gehaktballen, spinazie en aardappelen. Huisgenoten zullen straks verrast zijn als dit thuis in de praktijk gebracht wordt…

Schrijfgroep Rheden

In september 2019 is Schrijfgroep Rheden gestart. We schrijven eens per maand op een vrijdagochtend. Er wordt gewerkt aan de hand van concrete schrijfoefeningen. We ontsluiten herinneringen en vormen die om tot boeiende verhalen. Door deze te delen inspireren we elkaar. Schrijven in een groep stimuleert! Eindelijk dat verhaal schrijven, nieuwe schrijfinspiratie opdoen of ontdekken of schrijven iets voor je is?
Schrijf mee!

Dorpshuis Rheden, 10-12 uur
8-12 deelnemers

Info: Marjon Weijzen
tel. (026) 379 48 43 / 06-27 06 19 42
marjon@weijzen.nl
www.marjonweijzen.nl

Expositienieuws

Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen als de expositieruimte niet voor andere activiteiten in gebruik is.
Daarom is het verstandig vooraf te bellen met het Dorpshuis, tel. (026) 7440080.

In zaal 1 en 2 worden momenteel foto’s van Sander Grefte geëxposeerd. Sander is een dorpsgenoot die zich gespecialiseerd heeft in landschap- en natuurfotografie. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Tot 24 juli zijn in het Dorpshuis schilderijen te zien van Anneke Derks in zaal 7 en 8. Op www.anankunst.nl vindt u meer over het werk van Anneke

Tot zaterdag 1 augustus exposeert Louis van den Akker zijn schilderijen in zaal 6 van het Dorpshuis.
Na zijn pensionering is Louis gaan schilderen en maakt vooral gebruik van acryl.
De schilderijen geven een indruk van Groningen, in het bijzonder Oldambt in Oost Groningen.

BENT U CREATIEF? EN WOONT U IN DE GEMEENTE RHEDEN? DAN IS DIT GOED NIEUWS!
Dorpshuis Rheden heeft ruimte om uw kunstwerken gratis te exposeren. Gedacht wordt aan alles wat op te hangen is, zoals foto`s, aquarellen, krijt- en potloodtekeningen, acryl, handwerken. Ook samen exposeren is mogelijk.
Voor alle informatie kunt u terecht bij mw. M. Peelen,
email mientjepeelen@gmail.co

Publiekscomputer

Dorpshuis RhedenBeschikt u zelf niet over een computer en heeft u deze wel nodig bijvoorbeeld voor het doen van aanvragen, het regelen van allerlei zaken met uw zorgverzekeraar, gemeente, overheidsinstantie of iets anders, dan hebben wij goed nieuws voor u.
Vanaf 1 januari 2019 kunt u als inwoner van Rheden in het Dorpshuis gebruik maken van een computer die speciaal voor gebruik door inwoners is aangekocht en geïnstalleerd.

Deze computer is beschikbaar gedurende de openingstijden van het Dorpshuis tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 17.00 uur met uitzondering van vrijdagmorgen. Het gebruik van de computer is gratis, voor kopieerwerk vragen wij een vergoeding van 5 cent per kopie. U kunt zonder afspraak binnenlopen, de dienstdoende conciërge wijst u de weg.

Rhedens Maal

Dorpshuis RhedenElke woensdag wordt het Rhedens Maal geserveerd in Het Dorpshuis. Het Rhedens Maal is een (warme) maaltijdvoorziening voor iedereen die het gezellig vindt om eens per week samen aan tafel te zitten en te genieten van een gezonde maaltijd. De maaltijd kost € 6,00 en wordt vanaf 18.00 uur geserveerd, deelnemers zijn welkom vanaf 17.45 uur.
Wie mee wil eten kan dit tot de voorafgaande dinsdag laten weten via tel. 06-20 16 88 08.

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD