creatieve workshop

Dorpshuis RhedenDe creatieve workshop van Frederique van Rumpt op zaterdag
24 november was een succes!
Behalve het samen gezellig bezig zijn met papier en stempels viel vooral de catering in de smaak. Dit schreef Frederique erover op haar website:

“Henk Peelen had voor verse groentesoep gezorgd en voor degenen met een allergie kippensoep. Dat krijg ik thuis niet op een gewone zaterdag ūüėä! Samen met Nico Hoeboer serveerde hij de soep uit; Nico had ons de hele ochtend al van koffie en thee voorzien. De catering is echt uitstekend verzorgd door Het Dorpshuis in Rheden! In de middag nam Ben Gergoski de zorg voor de koffie en thee over en dat was wederom prima geregeld! Dank jullie wel heren, voor jullie bijdrage aan de creatieve workshopdag!”

Expositienieuws

Dorpshuis RhedenZaal 2 is ingericht met een nieuwe expositie. Er zijn schilderijen te zien van Janny Bongers uit Dieren.
‚Äú Sinds acht jaar ben ik bezig met mijn passie schilderen. Het begon met bloemen, tot ik ontdekte dat abstract schilderen met acrylverf mijn voorkeur had. De schilderijen zijn fel van kleur en vaak moet men zich beheersen om er niet aan te komen om te ontdekken wat er allemaal op het doek zit. Mijn wens is dat iedereen net zoveel plezier beleeft met het kijken naar mijn schilderijen als ik heb gehad met het maken ervan.‚ÄĚ

Info: Janny Bongers, tel. 06 15297779, email jannybongers@gmail.com, www.jampy.exto.nl

Bezoek College B&W

Dorpshuis RhedenOp dinsdag 13 november bracht het voltallige College van B&W gemeente Rheden een bezoek aan ons Dorpshuis. Voor een aantal wethouders was dit een eerste kennismaking. Na de gezamenlijke lunch volgde een rondleiding zodat men kon horen en zien wat er allemaal zowel bij Siza als Stichting Het Dorpshuis plaatsvindt.
Een en ander verliep in een prima sfeer!

exposities

♣ Dorpshuis RhedenIn zaal 6 hangt werk van José Kip-Stigter. Het zijn schilderijen in pastel, acryl, olieverf en gemengde techniek. Zeker de moeite waard om te komen bekijken! Dit kan tot 3 februari 2019.

‚ô£ In de gang tussen zaal 6 en de foyer is de eerste expositie van creatieve jeugd te bewonderen, kleurige kunstwerken van Babette en Sander. Het is een mooi overzicht geworden van wat ze de afgelopen jaren hebben gemaakt.

Dorpshuis Rheden♣  Dhr. Ed Jacobs schildert portretten in zwart/wit, vaak van bekende (pop)artiesten maar Ed maakt ook een portret op verzoek. Ed is twee keer in de week te vinden in het activiteitenatelier van Siza waar hij werkt aan zijn portretten met een eigen stijl.  Het werk is te zien in de gang en de foyer.

Bent u ook creatief en wilt u uw creaties aan anderen laten zien? In december komt er weer plaats vrij om te exposeren. Neem daarvoor contact op met mw. Mientje Peelen, tel. (026) 844 66 90.

Bent u creatief?

EN WOONT U IN DE GEMEENTE RHEDEN?
DAN IS DIT GOED NIEUWS!

Dorpshuis Rheden heeft ruimte om uw kunstwerken gratis te exposeren. Gedacht wordt aan alles wat op te hangen is, zoals foto`s, aquarellen, krijt- en potloodtekeningen, acryl, handwerken.
Ook samen exposeren is mogelijk.
In de gangen zijn de exposities tijdens openingstijden vrij te bezichtigen. In de zalen worden ze dagelijks bekeken door de gebruikers van Het Dorpshuis. Zijn de zalen niet bezet, is een kijkje naar de kunst natuurlijk mogelijk.
Voor alle informatie kunt u terecht bij mw. M. Peelen,
email mientjepeelen@gmail.co

Koersbal

Dorpshuis Rheden KoersbalOp zoek naar een gezellige en gezonde ontspanning?
Kom dan langs op donderdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur in het Dorpshuis en kijk of sluit je als gast aan bij de Koersbalgroep.
Het is een gezellig, sportief en gezond gebeuren en altijd spannend hoe de bal rolt. Van te voren aanmelden is niet nodig. Ga je liever niet alleen, kom dan met je partner, buurman of buurvrouw.  Grijp je kans, de eerste twee keer zijn gratis, inclusief (thee of koffie) en verplichten je tot niets.
Nadere informatie gewenst? Neem dan contact op met mevrouw Mini Mooij, Merelstraat 4, Rheden, tel.: 026 495 3160.  Je bent hartelijk welkom!

Open Lunchtafel

Dorpshuis RhedenGezellig samen eten? Dat kan in het Dorpshuis waar maandelijks op 1 of 2 donderdagen een lekkere en gezonde lunch wordt geserveerd en waarvoor u van harte wordt uitgenodigd.
De komende data  zijn:
28 juni,  12 en 26 juli, 9 augustus, 6 en 20 september, 4 en 18 oktober, 1 november en 13 december
Vanaf 12.00 uur wordt de lunch geserveerd. De kosten bedragen
‚ā¨ 3.50, inclusief koffie, thee, melk of karnemelk.¬†Graag reserveren, uiterlijk tot en met de maandag voorafgaand aan de lunch. Dit kan via telefoonnummer (088) 378 02 60¬†of
via de mail dl-acrheden@siza.nl
Het initiatief Lees verder Open Lunchtafel

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD