Naaiatelier op dinsdag

Op dinsdagmiddag 28 februari is het Naaiatelier van start gegaan. Hier was ruim belangstelling voor. Het zag er gezellig uit. Er liepen dames rond die met raad en daad klaar stonden om daar waar het nodig was te helpen. Een goed initiatief zo’n naaiatelier!

Gerrie Keizer geridderd

Op zaterdag 11 februari is Gerrie Keizer, gastvrouw bij Dorpshuis Rheden vanaf het eerste uur, tot ridder geslagen.
Dit is een jaarlijkse traditie waarvoor iemand die veel voor de Rhedens samenleving betekent, in aanmerking kan komen. Het is een ceremonie die georganiseerd wordt door de carnavalsvereniging. Kees Staats hanteerde hierbij het zwaard, dit jaar voor het laatst.
Gerrie, wij zijn trots op jou, van harte gefeliciteerd!

Dorpshuis Rheden

Dans je mee?

Dorpshuis Rheden

Elke eerste vrijdag van de maand wordt er gedanst in Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden. Een initiatief van danstherapeut en –docent Eva de Jager (Danzooi.) 
Zin om mee te dansen? Zoek je een plek om te bewegen in een ongedwongen sfeer? Je ontdekt jouw bewegingsmogelijkheden, ontwikkelt je eigen expressie. Je wordt verrast met bewegingsopdrachten en beleeft momenten van speelsheid, kracht, humor, ontroering en nog veel meer… Kom een keer mee dansen om te kijken of het iets voor je is!

De avonden zijn van 19.30 tot 21 uur. Als de eerste vrijdag in een schoolvakantie valt schuiven we een week door. Data voor het komende halfjaar: 3 feb, 3 maart, 7 april, 12 mei, 2 juni, 7 juli . 
Locatie: Dorpshuis Rheden, Meester B. van Leeuwenplein 3.
Kosten: 5,00 euro per avond. Informatie:  danzooi@hotmail.com www.danzooi.nl.
Voor meer info: Eva de Jager (06)20555111; danzooi@hotmail.com.

Klusdag 28 december 2022

Dat er in de week tussen kerst en oud- en nieuwjaar druk geklust werd is te zien op deze actiefoto’s. Er werd geschuurd en geverfd , gepast en gemeten met de steenwol. De steenwol is boven het plafond van zaal 8 aangebracht voor warmte isolatie. Eén van de energiebesparende acties die werden genomen in het Dorpshuis. Wel een lastig en stoffig karwei waarbij een mondkapje geen overbodige luxe is!

… en dan is er koffie. Zo samen de boel opknappen is ook gezellig.

LEER en SPEEL BRIDGE

Wilt u graag bridge leren spelen?
Mevrouw Anneke van den Berg van de Bridgeclub ‘Willem de Zwijger’ wil u met plezier de regels van het spel mini-bridge leren.

Wanneer?
Elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 15.00 – 17.00 uur,
Locatie: Dorpshuis Rheden
Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom!

Dorpshuis Rheden

Schrijven in Rheden

Er is weer een nieuw schrijfjaar van start gegaan.  We schrijven
over  ‘toekomstdenken’.   Onder begeleiding van schrijfdocent
Marjon Weijzen kun je elke eerste vrijdag van de maand
‘Schrijven in Rheden’.
We schrijven aan de hand van concrete opdrachten, die er vooral op gericht zijn je creativiteit te laten stromen. Je schrijft dan vanzelf over wat je bezig houdt. Iedereen  is welkom, ook voor een losse les.
Schrijven in een groep inspireert!

Dorpshuis Rheden, elke eerste vrijdag van de maand, 10-12 uur.
Meer info en aanmelden: www.marjonweijzen.nl,  (06)27061942, marjon@weijzen.nl.

Dorpshuis Rheden

Keramiekatelier Siza

Sinds kort zijn 12 cliënten van Siza in het keramiekatelier in het Dorpshuis bezig aan een mooie opdracht. Zij maken voor ons label Design x Ambacht 4000 bekers met vier verschillende motieven à la Rijksmuseum bekers, die we al sinds jaar en dag voor het museum maken. ‘De oude meesters’ noemen we ze.  Sander Luske maakte de ontwerpen voor deze nieuwe variant, geïnspireerd op 4 oude meesters, Frans Hals, Vermeer, Rembrandt en Jan Steen.

Samen zijn we trots en enthousiast en genieten we van deze ontwikkelingen in het keramiekatelier Rheden. 

“Het geeft me plezier om te merken wat er allemaal mogelijk is om te maken, voor mezelf en anderen,” Elly Snippe, Siza

Rhedens Maal

Elke woensdag Rhedens Maal
Sinds de opening van het Dorpshuis is het Rhedens Maal een vaste activiteit in het Dorpshuis. Het Rhedens Maal is een wekelijkse maaltijdvoorziening voor inwoners van het dorp Rheden.
We eten tussen 17.45 en 19.00 uur. Onze (ruim) 44 gasten eten op de woensdagavond een gezonde maaltijd onder het genot van een gezellig samenzijn. De laatste dorpsnieuwtjes worden uitgewisseld, er is altijd gespreksstof genoeg.

Onze gasten betalen 6,00 euro voor een 3- gangen menu. Deelnemers die niet kunnen komen, kunnen worden opgehaald met de Plusbus, een organisatie waar we mee samenwerken.

Deelnemen aan het Rhedens Maal kan door te bellen naar telefoonnummer 06 201688 08.

Dorpshuis Rheden

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD