Kronkels

….. van Carmiggelt
Op 10 december is Carmiggelt even terug ‘Op Steeg’ en in Rheden, bij monde van de acteur en regisseur Helmert Woudenberg.
Carmiggelt was een meester in zijn vertellingen over heel diverse mensen in zeer uiteenlopende situaties. Zijn verhalen verschenen jarenlang onder de titel ‘Kronkels’ in het Parool.
Carmiggelt en zijn vrouw vertoefden in de zomermaanden regelmatig in De Steeg. Ze zijn daar vereeuwigd op het bankje tegenover het gemeentehuis.
Helmert Woudenberg speelt en vertelt Carmiggelts ‘Kronkels’ in zijn solovoorstelling ‘Fluiten in het donker’.

Deze voorstelling die ook in grote Nederlandse theaters staat geprogrammeerd, presenteert ‘De Verbeelding‘ op 10 december in een sfeervolle entourage in het WIK-gebouw, IJsselsingel 95 in Rheden.
De deuren staan voor u open vanaf 20.00 uur en het programma begint om 20.30 uur.
Kaarten á 10 euro kunt u bestellen via www.centrumdeverbeelding.nl

Van harte welkom bij deze unieke voorstelling !

Dorpshuis Rheden

De Inloopkast

Op zaterdag 5 november vond voor het eerst een kledingbeurs plaats in het Dorpshuis. Het betrof zo goed als nieuwe kleding, in alle maten, voor alle leeftijden en voor een vriendelijke prijs. Het was een succes!

Dit sloot goed aan bij de activiteiten van het Repaircafé dat vandaag ook geopend was en net als de vrijwilligers van De Inloopkast: goed bezig met hergebruik.

LEER en SPEEL BRIDGE

Wilt u graag bridge leren spelen?
Mevrouw Anneke van den Berg van de Bridgeclub ‘Willem de Zwijger’ wil u met plezier de regels van het spel mini-bridge leren.

Wanneer?
Elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 15.00 – 17.00 uur,
Locatie: Dorpshuis Rheden
Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom!

Dorpshuis Rheden

Schrijven in Rheden

Dorpshuis Rheden

Onder begeleiding van schrijfdocent Marjon Weijzen kun je elke eerste vrijdag van de maand Schrijven in Rheden. We schrijven aan de hand van concrete opdrachten, die er vooral op gericht zijn je creativiteit te laten stromen. Je schrijft dan vanzelf over wat je bezighoudt. Schrijven in een groep inspireert. Op 2 september start weer een nieuw schrijfseizoen. Iedereen is welkom, ook voor een losse les. Deze eerste les na de zomer laten we ons inspireren door ansichtkaarten en inventariseren we ieders schrijfwensen.
Locatie: Dorpshuis Rheden, 10-12 uur.

Meer info en aanmelden: www.marjonweijzen.nl,  (06)27061942, marjon@weijzen.nl

De Deelkring

50-plussers ontmoeten elkaar bij ‘De Deelkring’ in Dorpshuis Rheden De Deelkring is een vaste groep (8 tot 10) enthousiaste 50-plussers die één keer in de twee weken op dinsdagmiddag van 14 tot 16 uur (in de even weken) bij elkaar komt. Een ander dagdeel of avond is mogelijk bij voldoende deelnemers. De Deelkring is bedoeld voor mensen die gezelligheid zoeken, nieuwsgierig zijn en zich willen verdiepen in actuele of persoonlijke onderwerpen.

De deelnemers brengen zelf een onderwerp in. Het delen van persoonlijke kennis, inzichten en ervaringen en hierin samen verdieping zoeken kan een verrijking zijn van je leven en je persoonlijke inzichten. Daarnaast is het een uitstekende manier om actief betrokken te blijven bij wat leeft in de samenleving.

Heeft u belangstelling om deel te nemen of wilt u meer informatie?
Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdag 12 oktober om 19.00 uur in het Dorpshuis Rheden (ruimte 6), of neem contact op met Meindert de Jong via jong.div@gmail.com of 06 53801375.

Dorpshuis Rheden

Huiskamer van rheden

Op alle doordeweekse middagen, van 13.30 tot 16.00 uur, is iedereen welkom bij de Open Inloop. Loop gerust binnen voor een praatje, een kopje koffie, een spelletje of om iets te lezen aan de huiskamertafel.

Heeft u behoefte om er even uit te zijn, andere mensen te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen, dan is dit een mooie gelegenheid.
Voor meer informatie kunt u via email contact opnemen met Maria Hugen, a.rijnten@kpnmail.nl

Op dinsdag, woensdag en vrijdag is tegelijkertijd het informatiepunt van welzijnsorganisatie Incluzio geopend. Bezoekt u dit informatiepunt, dan bent u eveneens welkom voor een kopje koffie bij de Open Inloop.

Rhedens Maal

Elke woensdag Rhedens Maal
Sinds de opening van het Dorpshuis is het Rhedens Maal een vaste activiteit in het Dorpshuis. Het Rhedens Maal is een wekelijkse maaltijdvoorziening voor inwoners van het dorp Rheden.
We eten tussen 17.45 en 19.00 uur. Onze (ruim) 44 gasten eten op de woensdagavond een gezonde maaltijd onder het genot van een gezellig samenzijn. De laatste dorpsnieuwtjes worden uitgewisseld, er is altijd gespreksstof genoeg.

Onze gasten betalen 6,00 euro voor een 3- gangen menu. Deelnemers die niet kunnen komen, kunnen worden opgehaald met de Plusbus, een organisatie waar we mee samenwerken.

Deelnemen aan het Rhedens Maal kan door te bellen naar telefoonnummer 06 201688 08.

Dorpshuis Rheden

Ontmoetingslunch

In het kader van de landelijke ‘Week tegen eenzaamheid’ (29/09 t/m 06/10) organiseerde het Dorpshuis samen met Incluzio op donderdag 6 oktober een ‘Ontmoetingslunch’.
Voor mensen die weinig contact hebben en daar wel behoefte aan hebben kan samen eten heel gezellig zijn en van een praatje  knap je soms helemaal op. De organisatie hoopte dat veel mensen over de drempel zouden stappen. Dat bleek het geval want het maximale aantal van veertig deelnemers werd zelfs overschreden.
De voorzitter van het dorpshuisbestuur heette alle gasten welkom en liet tevens weten dat iedereen ook welkom is tijdens de wekelijkse open inloopmiddagen waar je elkaar kunt ontmoeten voor een spelletje, kopje koffie of een praatje.

Versterking gevraagd

Bij ons dorpshuis ‘Willem de Zwijger’ komen dagelijks veel inwoners voor allerlei activiteiten en om andere mensen te ontmoeten. Om zo min mogelijk de dorpshuisvrijwilligers te overvragen is het fijn dat het dorpshuis over extra conciërges kan beschikken. Behalve dat deze vrijwilligers optreden als gastheren/-dames, voeren zij lichte onderhoudswerkzaamheden uit en zorgen er voor dat het dorpshuis er uitnodigend uit blijft zien.

Een conciërge opent en sluit het gebouw, verwelkomt gasten, ziet toe op schoon en ordelijk gebruik van gebouw en buitenterrein, bedient cv en airco.

Als u tijd beschikbaar heeft, zelfstandig kunt werken, fysiek redelijk fit bent, enig technisch gevoel heeft en graag sociaal bezig bent, is dit gewaardeerd en voldoening gevend vrijwilligerswerk.

Er is goede begeleiding en met uw persoonlijke wensen en omstandigheden wordt rekening gehouden

Als u interesse of vragen heeft kunt u contact opnemen met
mw. Maria Hugen, email a.rijnten@kpnmail.nl

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD