Muziekpresentatie Absgitaarles

Al langere tijd worden er muzieklessen verzorgd in het Dorpshuis Rheden. Ook gitaardocent Albert Veldkamp, is al jaren verbonden met het Dorpshuis. Aan het einde van dit schooljaar vinden we het leuk om een aantal gitaarleerlingen te presenteren op een voorspeelavond.

Dorpshuis Rheden

Op dinsdag 2 juli a.s. is het zover: een presentatie in de grote zaal van het Dorpshuis; aanvangstijd 19.00 uur.

De lengte van het aangeboden programma is rond de 60 minuten. Ouders, familie en muziekvrienden zijn van harte welkom!

Albert Veldkamp, docent gitaar
Muziekschool Veluwezoom
tel. 06-29 39 1383

Vrijwilligersdag 2024

Op zaterdag 13 april was er voor de tweede maal een vrijwilligersdag. Alle vrijwilligers konden na ontvangst met koffie en gebak kaarsen maken, oftewel een mooi kleurtje geven en daarna versieren met een tekst of afbeelding. Ingepakt in folie werd het een leuk cadeautje. Aan het einde van de middag stond een warm en koud buffet klaar. Het was een gezellige en goed georganiseerde dag, waarvoor dank aan het organisatie comité.

Burgemeester aan tafel

Dorpshuis Rheden

Elke vrijdagmiddag zorgt kookgroep ‘De Verbinding’ voor een lekkere en gezonde lunch waar dorpsbewoners aan deel kunnen nemen.
Op 22 maart schoof ook onze burgemeester Carol van Eert, op eigen initiatief, aan. Een goede gelegenheid voor een gesprek tijdens de maaltijd waarbij de burgemeester luisterde naar wat er zoal leeft bij deze inwoners van Rheden.

Dorpshuis Rheden

Schaaktoernooi

Negen maart was een spannende dag voor de deelnemers aan het schaaktoernooi voor Rhedense basisscholen. De verschillende teams waren duidelijk herkenbaar aan hun shirt. Het ging er serieus aan toe zoals op de foto’s is te zien.

10 jaar woensdaginloop

Op woensdag 6 maart werd het 10 jarig bestaan van de woensdag-inloop feestelijk gevierd. Wim Vermeer en Wim van Giessen leiden al vanaf het begin deze inloopmiddagen, bijgestaan doort Wendy de Jong en Janet Los. Na het openingswoord van Wim Vermeer en het aanbieden van een bloemetje namens het bestuur werd iedereen getrakteerd op een frites maaltijd. Daarna kon men meedoen met bingo.

Nieuwjaarsreceptie

Op vrijdagmiddag 12 januari vond de nieuwjaarsreceptie plaats.
Het was een gezellige bijeenkomst met zoals gebruikelijk een hapje en een drankje. De aanwezigen werden toegesproken door Kees van den Haak die enkele ontwikkelingen van het afgelopen jaar meedeelde.

Keramiekatelier Siza

Sinds kort zijn 12 cliënten van Siza in het keramiekatelier in het Dorpshuis bezig aan een mooie opdracht. Zij maken voor ons label Design x Ambacht 4000 bekers met vier verschillende motieven à la Rijksmuseum bekers, die we al sinds jaar en dag voor het museum maken. ‘De oude meesters’ noemen we ze.  Sander Luske maakte de ontwerpen voor deze nieuwe variant, geïnspireerd op 4 oude meesters, Frans Hals, Vermeer, Rembrandt en Jan Steen.

Samen zijn we trots en enthousiast en genieten we van deze ontwikkelingen in het keramiekatelier Rheden. 

“Het geeft me plezier om te merken wat er allemaal mogelijk is om te maken, voor mezelf en anderen,” Elly Snippe, Siza

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD