Exposities

Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen tijdens openingstijden en als de expositieruimte niet voor andere activiteiten in gebruik is. Daarom is het verstandig vooraf te bellen met het Dorpshuis, tel. (026) 7440080. Of bekijk het actuele weekprogramma.

Bent u creatief en zou u ook wel eens willen exposeren?
Lees dan deze informatie.

PENTEKENINGEN PETER GILS
In zaal 6 exposeert Peter Gils tot 5 februari 2021 zijn pentekeningen. Op de middelbare school ontdekte Peter zijn aanleg voor tekenen. Na gepensioneerd te zijn, is hij hier serieus mee aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn. Veel prachtige werken, de meeste gemaakt met Oost-Indische inkt, sieren de wanden. Behalve tekenen is beeldhouwen ook zijn hobby. Peter is bereikbaar via tel.nr.
06 47 96 66 79.

‘CREATIEF 80′ BESTAAT 40 JAAR

‘Creatief ’80’ is een teken- en schilderclub in Rheden. In 1980 opgericht door een paar enthousiaste kunstenaars, die vonden, dat er in Rheden wel belangstelling voor deze vorm van creativiteit zou zijn. En nu bestaat deze club 40 jaar.
Men komt op woensdagmiddag bijeen in de kantine van SC Rheden aan de IJsselsingel. De clubleden werken met verschillende materialen en men geeft elkaar aanwijzingen. Bij het portrettekenen wordt er vaak gewerkt met een model. Er is voor elk wat wils. Het gemaakte werkstuk hoeft niet perfect te zijn, maar enthousiasme en het plezier in tekenen en schilderen is belangrijk. Lekker samen bezig zijn in een ontspannen sfeer.
Creatief ’80 viert het 40-jarig bestaan met een expositie in zaal 1 en 2 van het Dorpshuis, tot eind april 2021. Bezichtiging tijdens de openingsuren van het Dorpshuis.

FOTOTENTOONSTELLING ‘TERUG NAAR HUIS’
Onderstaande expositie is te bezichtigen tot 1 september in zaal 8.

Expositie ouderen Dorpshuis Rheden 1


Fotograaf Jikke Göbel fotografeerde zeventigplussers uit Rheden en omstreken tijdens een uitstapje ‘terug-naar-een-vroeger-thuis’. Het uitstapje was het sluitstuk van een serie interviews, waarin de ouderen vertellen over hun leven dat begon vlak voor, in of kort na de Tweede Wereldoorlog. De uitjes gingen soms naar een geboortehuis, maar het kon ook een boerderij zijn, een landgoed, een school, het Afrikamuseum of het voetbalstadion van De Graafschap. De fototentoonstelling geeft een krachtig beeld van de generatie die de oorlog nog nét heeft meegemaak
De tentoonstelling is onderdeel van het interviewproject ‘Terug naar huis’, waarvoor een groep schrijvers een groep vertellers interviewde onder begeleiding van journalist en schrijfdocent Marjon Weijzen.
Een selectie van de verhalen en foto’s is gebundeld in het boek
Terug naar huis-van oude dingen en mensen die voorbij gaan’.

Expositie ouderen Dorpshuis Rheden

Het boek ‘Terug naar huis – van oude dingen en mensen die voorbij gaan’, onder redactie van Marjon Weijzen (tekst) en Jikke Göbel (beeld) is te bestellen via Jikke@jikke.com
De prijs bedraagt€ 25.

Deelnemers:
Riek Vleeming-Wijlhuizen (Marjon Weijzen), Eric van der Donk (Marjon Sanders), Huib Tielens (Claire Tielens), Hermien Rijnbende-Harmsen (José Doppen), Joke van Hunen-Staal (Hetty van Zoest), Piet van Mourik (Hentje Metz), Mia van der Westen (Alette van Doorn), Dicky van Mourik-Jansen (Hentje Metz), Marijke Elijzen (Monique Süselbeek), Leny Woudstra-Kuik (Janny Hekman), Diny ten Have (Tineke Klein Beernink), Wim Burger (Marjon Sanders), Madeleen Oomens (Marianne Reynders)

Over Jikke : Jikke Göbel-van Tongeren werd geboren in Dieren (1975), volgde een studie grafische vormgeving aan de HKA en fotografie aan de HKU. Zij woont met haar gezin op een woonark in De Steeg.
Haar motto: ‘respect voor het leven en geniet er elke dag van.’ www.jikke.com/terug-naar-huis
Het project ‘Terug naar huis’ is financieel mogelijk gemaakt door:
het Oranjefonds, Provincie Gelderland, gemeente Rheden, Cultuurbedrijf RIQQ, Stichting Rhederhof Beheer en alle donateurs via Voordekunst.

BENT U CREATIEF? EN WOONT U IN DE GEMEENTE RHEDEN? DAN IS DIT GOED NIEUWS!
Dorpshuis Rheden heeft ruimte om uw kunstwerken gratis te exposeren. Gedacht wordt aan alles wat op te hangen is, zoals foto`s, aquarellen, krijt- en potloodtekeningen, acryl, handwerken. Ook samen exposeren is mogelijk.
Voor alle informatie kunt u terecht bij mw. M. Peelen,
email mientjepeelen@gmail.co

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD