EXPOSITIES

Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen tijdens openingstijden en als de expositieruimte niet voor andere activiteiten in gebruik is. Daarom is het verstandig vooraf te bellen met het Dorpshuis, tel. (026) 7440080. Of bekijk het actuele weekprogramma.

Bent u creatief en zou u ook wel eens willen exposeren?
Lees dan deze informatie.

EXPOSITIE CARL DAMSTE

In zaal 1 en 2 hangt sinds kort het werk van Carl Damste uit Dieren. Carl is lid van Schilderschool Terpentijn in Velp. Hij schildert graag landschappen en doet veel inspiratie op in de natuur, zowel in Nederland als ook in het buitenland. De schilderijen zijn tot 6 mei te bezichtigen in zaal 1 en 2.

**************************************************************************

NIES VAN DIJK

Er is een expositiewisseling geweest in zaal 6. Vanaf heden is tot begin april werk te zien van dorpsgenote Nies van Dijk.
Nies houdt van de natuur en dat zie je aan de tentoongestelde schilderijen. Haar voorkeur gaat uit naar planten en bloemen. Niet alleen de bloei, maar ook de schoonheid van vergankelijkheid is goed weergegeven. Daarnaast werkt zij aan stillevens, een soort puzzel in compositie en tonen. Een mooie en goede compositie maken van een stilleven kan best lastig zijn. En de juiste contrasten ontstaan soms pas in het schilderij zelf.
Nies werkt met verschillende technieken (olie, eitempera) en materialen (paneel, bamboepapier). Meer informatie?  Bekijk de website www.niesvandijk.exto.nl of neem contact op via email niesvandijk@gmail.com of tel. 06-21335375.

**************************************************************************

DUO EXPOSITIE

Zaal 8 is opgefleurd met kleurrijk werk van Anne José van der Kolk en Caren de Graaff. Anne José en Caren zijn sinds 2019 elkaars schildermaatje. Ze gaan uit van een plaatje, maken een schets en brengen de verf daarna in laagjes aan tot dat ze er tevreden over zijn. Het gaat hun om het plezier samen gezellig bezig te zijn. Soms is het resultaat anders dan werd bedoeld, dat is helemaal niet erg want ze kunnen er dan wel om lachen.
De schilderijen zijn te zien tot eind februari 2023.

**************************************************************************

BENT U CREATIEF? EN WOONT U IN DE GEMEENTE RHEDEN? DAN IS DIT GOED NIEUWS!
Dorpshuis Rheden heeft ruimte om uw kunstwerken gratis te exposeren. Gedacht wordt aan alles wat op te hangen is, zoals foto`s, aquarellen, krijt- en potloodtekeningen, acryl, handwerken. Ook samen exposeren is mogelijk.
Voor alle informatie kunt u terecht bij mw. M. Peelen,
email mientjepeelen@gmail.co

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD