Exposities

Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen tijdens openingstijden en als de expositieruimte niet voor andere activiteiten in gebruik is. Daarom is het verstandig vooraf te bellen met het Dorpshuis, tel. (026) 7440080. Of bekijk het actuele weekprogramma.

Bent u creatief en zou u ook wel eens willen exposeren?
Lees dan deze informatie.

FOTO EXPOSITIE ‘TERUG NAAR HUIS’

Expositie ouderen Dorpshuis Rheden 1


Fotograaf Jikke Göbel fotografeerde zeventigplussers uit Rheden en omstreken tijdens een uitstapje ‘terug-naar-een-vroeger-thuis’. Het uitstapje was het sluitstuk van een serie interviews, waarin de ouderen vertellen over hun leven dat begon vlak voor, in of kort na de Tweede Wereldoorlog. De uitjes gingen soms naar een geboortehuis, maar het kon ook een boerderij zijn, een landgoed, een school, het Afrikamuseum of het voetbalstadion van De Graafschap. De fototentoonstelling geeft een krachtig beeld van de generatie die de oorlog nog nét heeft meegemaak
De tentoonstelling is onderdeel van het interviewproject ‘Terug naar huis’, waarvoor een groep schrijvers een groep vertellers interviewde onder begeleiding van journalist en schrijfdocent Marjon Weijzen.
Deze expositie is te bezichtigen tot 1 september in zaal 8.
Een selectie van de verhalen en foto’s is gebundeld in het boek
Terug naar huis-van oude dingen en mensen die voorbij gaan’.

Expositie ouderen Dorpshuis Rheden

Het boek ‘Terug naar huis – van oude dingen en mensen die voorbij gaan’, onder redactie van Marjon Weijzen (tekst) en Jikke Göbel (beeld) is te bestellen via Jikke@jikke.com
De prijs bedraagt€ 25.

Deelnemers:
Riek Vleeming-Wijlhuizen (Marjon Weijzen), Eric van der Donk (Marjon Sanders), Huib Tielens (Claire Tielens), Hermien Rijnbende-Harmsen (José Doppen), Joke van Hunen-Staal (Hetty van Zoest), Piet van Mourik (Hentje Metz), Mia van der Westen (Alette van Doorn), Dicky van Mourik-Jansen (Hentje Metz), Marijke Elijzen (Monique Süselbeek), Leny Woudstra-Kuik (Janny Hekman), Diny ten Have (Tineke Klein Beernink), Wim Burger (Marjon Sanders), Madeleen Oomens (Marianne Reynders)

Over Jikke : Jikke Göbel-van Tongeren werd geboren in Dieren (1975), volgde een studie grafische vormgeving aan de HKA en fotografie aan de HKU. Zij woont met haar gezin op een woonark in De Steeg.
Haar motto: ‘respect voor het leven en geniet er elke dag van.’ www.jikke.com/terug-naar-huis
Het project ‘Terug naar huis’ is financieel mogelijk gemaakt door:
het Oranjefonds, Provincie Gelderland, gemeente Rheden, Cultuurbedrijf RIQQ, Stichting Rhederhof Beheer en alle donateurs via Voordekunst.

EXPOSITIE IRMGARD VAN DEN BOSCH

Irmgard van den Bosch is autodidact schilder/tekenaar. Het werken met pastelkrijt spreekt haar enorm aan en zij is daar jaren geleden mee gaan experimenteren om te zien wat de mogelijkheden waren. Wat dan al snel aanspreekt zijn de vele kleurrijke bloemen. Daar leent het pastelkrijt zich heel goed voor. Er zijn dan ook al vele mooie bloempastels gemaakt en verkocht. Inmiddels is ook een start gemaakt met wat meer werk naar de abstracte kant. Eerst de bloemen in een wat vereenvoudigde vorm en wat later naar echt abstract. Wat is gebleven zijn de kleuren die hierin worden toegepast. Mooie overlopende kleuren en meestal ronde, vloeiende vormen.
Het was dan ook best een stap om van de exposities die zij thuis of in intieme kring heeft gehouden, nu een echte expositie te mogen inrichten. De prijzen van de werken zijn bescheiden gehouden.
Mocht u geïnteresseerd zijn in meer werk, dan kunt u een afspraak maken met de kunstenares.

Irmgard van den Bosch
tel. 06-51529528 of 0313-844480
email: aad6955@hotmail.com

EXPOSITIE LOUIS VAN DEN AKKER

Tot eind september zijn in Dorpshuis Rheden schilderijen van Louis van den Akker te zien. Louis begon aanvankelijk te schilderen met olieverf maar werkt nu voornamelijk met acryl. Veel schilderijen hebben primaire kleuren, rood, geel en blauw en maken daarmee een frisse, vrolijke indruk. De kastelen in de omgeving hebben Louis geïnspireerd tot fraaie weergave. Beslist de moeite waard om te komen bekijken. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Louis, tel. 026-213 23 06

BENT U CREATIEF? EN WOONT U IN DE GEMEENTE RHEDEN? DAN IS DIT GOED NIEUWS!
Dorpshuis Rheden heeft ruimte om uw kunstwerken gratis te exposeren. Gedacht wordt aan alles wat op te hangen is, zoals foto`s, aquarellen, krijt- en potloodtekeningen, acryl, handwerken. Ook samen exposeren is mogelijk.
Voor alle informatie kunt u terecht bij mw. M. Peelen,
email mientjepeelen@gmail.co

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD