Exposities

Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen tijdens openingstijden en als de expositieruimte niet voor andere activiteiten in gebruik is. Daarom is het verstandig vooraf te bellen met het Dorpshuis, tel. (026) 7440080. Of bekijk het actuele weekprogramma.

Bent u creatief en zou u ook wel eens willen exposeren?
Lees dan deze informatie.

SYA DE NOOYER

Momenteel is in zaal 6 van Dorpshuis Rheden werk van Sya de Nooyer te zien. Het gaat om een kleine expositie van gedichten & prenten en grafische- & collagekunst.
Sya is graficus, grafisch ontwerper, wandschilder, schilder, tekenaar en maakt beelden. Mocht u contact met haar willen opnemen dan kan dat via het mailadres gommers43@hetnet.nl

EXPOSITIE JANET LOS

In zaal 8 exposeert Janet Los haar olieverfschilderijen. Zij was als kind al graag aan het tekenen en schilderen. Janet wordt geïnspireerd door vakantiefoto’s, krantenknipsels en tijdschriften. Ook worden onderwerpen door haar zelf verzonnen. Ze heeft verschillende cursussen gevolgd en is sinds tien jaar lid van schildersclub Terpentijn in Velp wat behalve creatief ook erg gezellig is. De expositie is tot 2022 te bekijken. Voor informatie kunt u contact opnemen via
tel.nr. 026-495 35 24 of per mail janetlos@hotmail.com

KUNST (UIT) DIEREN

Na een succesvolle editie vorig najaar van ‘Kunst bij de Buren’ in de wijk Dieren Noordoost, maken drie deelnemers nu een uitstapje naar Rheden.  

Vanaf eind september is in het dorpshuis werk te zien van vrijetijdskunstenaars Joke Gabriël, Gea Wissels en Wim Wissels. Alle drie vinden ze veel inspiratie in de natuur, o.a. dieren zijn een geliefd onderwerp. Vandaar dat zij voor deze expositie werk hebben uitgezocht dat past bij het thema ‘Kunst (uit) Dieren’.

Joke exposeert portretten van o.a. honden en katten, realistisch getekend met pastelpotlood of fineliner en kleurpotlood op A4 en A3 formaat. De dieren in het werk van Wim zijn te vinden langs de Veluwezoom; bijvoorbeeld de schaapskudde en groot wild. Hij tekent met pastelkrijt en schildert in acryl op doek. Ook op de schilderijen van Gea is Veluws wild te zien, in olieverf en met de zogenaamde dry-brush techniek. Voor natuurliefhebbers en Rhedenaren valt er veel te genieten! De expositie is tot eind januari 2022 te zien in zaal 1 en 2.

BENT U CREATIEF? EN WOONT U IN DE GEMEENTE RHEDEN? DAN IS DIT GOED NIEUWS!
Dorpshuis Rheden heeft ruimte om uw kunstwerken gratis te exposeren. Gedacht wordt aan alles wat op te hangen is, zoals foto`s, aquarellen, krijt- en potloodtekeningen, acryl, handwerken. Ook samen exposeren is mogelijk.
Voor alle informatie kunt u terecht bij mw. M. Peelen,
email mientjepeelen@gmail.co

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD