Exposities

Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen tijdens openingstijden en als de expositieruimte niet voor andere activiteiten in gebruik is. Daarom is het verstandig vooraf te bellen met het Dorpshuis, tel. (026) 7440080. Of bekijk het actuele weekprogramma.

Sinds 24 juli exposeert Frank van Klaveren zijn schilderijen in zaal 8. Het zijn werken met veel kleur in verschillende technieken zoals acryl en krijt. De schilderijen hebben geen naam of onderwerp, Frank laat dit graag aan de verbeelding van de kijker over.

In zaal 6 exposeert Peter Gils tot 5 februari 2021 zijn pentekeningen. Op de middelbare school ontdekte Peter zijn aanleg voor tekenen. Na gepensioneerd te zijn, is hij hier serieus mee aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn. Veel prachtige werken, de meeste gemaakt met Oost-Indische inkt, sieren de wanden. Behalve tekenen is beeldhouwen ook een hobby. Peter is bereikbaar via tel. 06 47 96 66 79.

‘CREATIEF 80’BESTAAT 40 JAAR
‘Creatief ’80’ is een teken- en schilderclub in Rheden. In 1980 opgericht door een paar enthousiaste kunstenaars, die vonden, dat er in Rheden wel belangstelling voor deze vorm van creativiteit zou zijn. En nu bestaat deze club 40 jaar.
Men komt op woensdagmiddag bijeen in de kantine van SC Rheden aan de IJsselsingel. De clubleden werken met verschillende materialen en men geeft elkaar aanwijzingen. Bij het portrettekenen wordt er vaak gewerkt met een model. Er is voor elk wat wils. Het gemaakte werkstuk hoeft niet perfect te zijn, maar enthousiasme en het plezier in tekenen en schilderen is belangrijk. Lekker samen bezig zijn in een ontspannen sfeer.
Creatief ’80 viert het 40-jarig bestaan met een expositie in zaal 1 en 2 van het Dorpshuis, tot eind april 2021. Bezichtiging tijdens de openingsuren van het Dorpshuis

BENT U CREATIEF? EN WOONT U IN DE GEMEENTE RHEDEN? DAN IS DIT GOED NIEUWS!
Dorpshuis Rheden heeft ruimte om uw kunstwerken gratis te exposeren. Gedacht wordt aan alles wat op te hangen is, zoals foto`s, aquarellen, krijt- en potloodtekeningen, acryl, handwerken. Ook samen exposeren is mogelijk.
Voor alle informatie kunt u terecht bij mw. M. Peelen,
email mientjepeelen@gmail.co

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD