EXPOSITIES

Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen tijdens openingstijden en als de expositieruimte niet voor andere activiteiten in gebruik is. Daarom is het verstandig vooraf te bellen met het Dorpshuis, tel. (026) 7440080 of het actuele weekprogramma op de website te raadplegen.

Bent u creatief en zou u ook wel eens willen exposeren?
Lees dan deze informatie.


**************************************************************************

EXPOSITIE OUDE DORPSFOTO’S

Dorpshuis Rheden

Ter gelegenheid van het 450-jarig bestaan van de gemeente Rheden worden in het Dorpshuis twee exposities gehouden.
In zaal 1 en 2 zijn veel oude dorpsfoto’s van Rheden te zien.
Ook van het ‘Willem de Zwijger’ gebouw zijn er foto’s uit het verleden. Prachtig, dat die oude beelden in zwart/wit bewaard zijn gebleven. Wie vraagt zich soms niet af hoe het vroeger was.
Deze expositie is te zien t/m 7 oktober, echter als de zalen 1 en 2 niet in gebruik zijn. Dit is te achterhalen door het weekprogramma op deze website te raadplegen. Het ziet er geweldig uit en is zeker een bezoek waard!
Bovendien is op zaterdag 7 oktober, de dag van het dorpsfeest, de expositie in zaal 1/2 uitgebreid met foto’s op panelen en voor iedereen gedurende de hele dag toegankelijk.

Dorpshuis Rheden

**************************************************************************

EXPOSITIE MUURANKERS en GEVELSTENEN

Behalve oude dorpsfoto’s worden in het dorpshuis in zaal 7, 8 en in de gang naar zaal 6 afbeeldingen van muurankers en bijzondere gevelstenen in Rheden, De Steeg en Ellecom geëxposeerd.
De organisator van deze expositie is Cees Ursem. Vanaf 6 september t/m 29 september is dit te zien. Bezoekers zijn welkom op werkdagen tijdens de Open Inloop, tussen 13.30 en 16.00 uur.

Dorpshuis Rheden
Het Dorpshuis heeft ook een gevelsteen…
Dorpshuis Rheden
De expositie wordt voorbereid.

**************************************************************************

FOTO EXPOSITIE LISA VAN DEN BERG

Dorpshuis Rheden

In zaal 6 is momenteel een bijzondere expositie van foto’s te zien. Als u op bovenstaande foto klikt wordt de tekst vergroot en leest u informatie over de foto’s en de fotografe. Bijzonder!

Dorpshuis Rheden


***********************************************************

HENK en MIENTJE PEELEN

Wij, Henk en Mientje Peelen, zijn al 10 jaar vrijwilligers in het Dorpshuis. In alle hoeken van het gebouw hebben wij samen met vele vrijwilligers gesloopt, geklust en weer opgebouwd. Laminaat gelegd, geschilderd, veel schoongemaakt en een mooie keuken gecreëerd.
We hebben de eerste huurders en gasten ontvangen, vele kopjes koffie/thee en bitterballen geserveerd en lunches verzorgd.

Nu alles lekker draait trekken we ons terug om onze hobby schilderen op te gaan pakken. Dat heeft 10 jaar op een laag pitje gestaan. Deze expositie hebben we met ons beiden samengesteld, het zijn oude en nieuwe werken en wij hopen dat u er van kunt genieten.
Zijn er werken bij die ook bij u aan de muur zouden staan? Laat het ons weten, de prijzen zijn schappelijk. Veel kijkplezier!

Henk Peelen, 06-83 70 16 53
Mientje Peelen, 06-53 72 01 35

Thuis. 026-844 66 90

***********************************************************

BENT U CREATIEF? EN WOONT U IN DE GEMEENTE RHEDEN? DAN IS DIT GOED NIEUWS!
Dorpshuis Rheden heeft ruimte om uw kunstwerken gratis te exposeren. Gedacht wordt aan alles wat op te hangen is, zoals foto`s, aquarellen, krijt- en potloodtekeningen, acryl, handwerken. Ook samen exposeren is mogelijk.
Voor alle informatie kunt u terecht bij mw. M. Peelen,
email mientjepeelen@gmail.co

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD