EXPOSITIES

Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen tijdens openingstijden en als de expositieruimte niet voor andere activiteiten in gebruik is. Daarom is het verstandig vooraf te bellen met het Dorpshuis, tel. (026) 7440080. Of bekijk het actuele weekprogramma.

Bent u creatief en zou u ook wel eens willen exposeren?
Lees dan deze informatie.

HEI & WOL

Hei & Wol bestaat uit een groep vrijwilligers die producten maakt van wol, afkomstig van Veluwse heideschapen.  De groep is onderdeel van Stichting Rhedense Schaapskudde  en alle inkomsten uit verkoop komen ten goede aan de kudde.

In zaal 8 wordt met foto’s en tekst het proces ‘van schaap tot bol wol’ getoond. Dit moet je als Rhedenaar toch echt even komen bekijken!

**************************************************************************

EXPOSITIE THEO VAN OSSANEN

In zaal 1 en 2 is sinds kort werk van Theo van Ossanen (1955) te zien. Theo schildert diverse onderwerpen. Dat kunnen bloemen, zeegezichten maar ook portretten zijn.

Theo: “Bij het schilderen probeer ik de kijker direct te laten zien wat ik mooi vond in een beeld: hoe kleurig de bloemen waren, welke sfeer ik ergens leuk vond, hoe mooi het landschap was….. Ik werk hierbij met acryl omdat dit lekker snel werkt en je niet elke keer een week hoeft te wachten voordat een onderlaag droog is. De spontaniteit blijft hierdoor ook beter behouden!”

De schilderijen komen met hun frisse kleuren goed tot hun recht in de lichte zalen. Deze expositie is tot 1 oktober te bezoeken.

Wilt u informatie of heeft u interesse om een schilderij te kopen dan kunt u contact opnemen via theo@toimprove.nu of bellen
met 06 573 24 728.

Dorpshuis Rheden

**************************************************************************

JOHAN van DAAN BOSVELD

Schilder Johan van Daan Bosveld (1905 – 1998) was een bekende dorpsgenoot. Oudere inwoners van Rheden herinneren zich hem nog wel. Behalve huisschilder was Johan in zijn vrije tijd ook schilder. Hij schilderde portretten, stillevens en de natuur. Het Veerhuis, een begrip bij veel Rhedenaren, heeft hij meermaals op het doek vastgelegd. De afbeeldingen roepen een nostalgisch gevoel op.

BENT U CREATIEF? EN WOONT U IN DE GEMEENTE RHEDEN? DAN IS DIT GOED NIEUWS!
Dorpshuis Rheden heeft ruimte om uw kunstwerken gratis te exposeren. Gedacht wordt aan alles wat op te hangen is, zoals foto`s, aquarellen, krijt- en potloodtekeningen, acryl, handwerken. Ook samen exposeren is mogelijk.
Voor alle informatie kunt u terecht bij mw. M. Peelen,
email mientjepeelen@gmail.co

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD