Repaircafé

Het blijkt dat veel mensen zich geen raad weten als in of om het huis dingen kapot gaan. Moet je omzien naar vervanging of is reparatie mogelijk en zo ja, wie kan dat dan en hoeveel gaat dat kosten? Daarbij komt vaak het gevoel dat het eigenlijk zonde is om iets weg te doen, terwijl het waarschijnlijk nog gemaakt kan worden. Bovendien is het slecht voor het milieu als spullen onnodig worden afgedankt.

Dorpshuis RhedenDat kan anders !
Met dit idee zijn op veel plaatsen in ons land Repaircafé’s gestart. Hier kunnen kleine huishoudelijke apparaten, kleding, ICT-apparatuur e.d. worden nagekeken om zo te bepalen of die nog te repareren zijn. Het gaat om spullen die je, bij wijze van spreken, onder je arm mee kunt nemen. Dus geen wasmachines, TV’s, scooters en motoren, maar wel een koffiezetapparaat of strijkijzer, een broek waar een rits in moet of een laptop die het niet meer doet.

In Velp en Dieren was men al een Repaircafé begonnen en daar blijkt dat veel mensen kunnen worden geholpen. In Rheden is dat waarschijnlijk niet anders. Daarom is in het Dorpshuis Rheden het het Repaircafé gestart.

Organisatie
Op de eerste zaterdag van de maand, ’s ochtends van 09.30 tot 12.00 uur, kunnen mensen met hun kapotte spullen naar het Dorpshuis komen om die door een deskundig persoon te laten repareren of daarover advies te vragen. Wanneer onderdelen moeten worden vervangen, meestal na advies van de reparateur, dient de klant deze zelf aan te schaffen.

Voor elke reparatie wordt een kleine bijdrage à €1,00 verwacht, ter vergoeding van de kosten die door het Repaircafé worden gemaakt, onder andere voor verwarming en benodigdheden voor het goed laten draaien van de activiteiten. Deze bijdrage mag voor niemand een belemmering zijn.

Samen gaat dit lukken
Een aantal deskundige en enthousiaste reparateurs helpen u graag. Bent u handig, of kent u iemand die interesse heeft in het repareren van defecte spullen, dan bent u welkom om ook uw kunde in praktijk te brengen.

Het Repaircafé repareert:
–  kleine elektrische huishoudelijke apparaten
–  computers (hard- en software)
–  kleding
– kleine meubelen
– speelgoed

Voor inlichtingen en aanmelding kunt u terecht bij:
Willem Fontein: fam.fontein@kpnmail.nl
Lineke Veldman: l.veldman@telfort.nl

Of neem een kijkje op de website van het Repaircafé www.repaircafe-rheden.nl

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD