Afbeeldingen

Gastvrouw/-heer

Gastheer/-vrouw voor open inloop Rheden.
In samenwerking willen de Dorpskerk-gemeenschap Rheden, Incluzio en
Stichting het Dorpshuis Rheden een open inloop starten. De open inloop wordt gehuisvest in het Dorpshuis Rheden en is een laagdrempelige plek waar inwoners terecht kunnen om elkaar te ontmoeten, een praatje te maken, een spelletje te doen en een tijdschrift te lezen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom!
In het voorjaar 2021 willen wij de ‘open inloop’ nieuw leven inblazen. Het streven is om de open inloop direct te organiseren wanneer dit weer mogelijk is na de Coronamaatregelen. Wij zullen deze voorziening van maandag t/m vrijdag bieden, in de middag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Voor deze open inloop zijn wij nog op zoek naar meerdere Gastheren/Gastvrouwen.

Dus vind jij het leuk om bij te dragen aan het creëren van een warme en uitnodigende plek waar inwoners dagelijks terecht kunnen? Vind je het leuk om een gesprek aan te gaan met elke inwoner en zit gastvrijheid in je bloed, dan zijn wij op zoek naar jou!

Taakomschrijving:
Je ontvangt bezoekers en zorgt samen met andere vrijwilligers dat zij zich welkom voelen en het naar hun zin hebben in het dorpshuis. Tijdens de open inloop zullen steeds één of twee vrijwilligers aanwezig zijn, waarbij het streven is om per weekdag dezelfde vrijwilligers aanwezig te laten zijn. De vrijwilligers zullen steeds aandacht hebben voor de bezoekers en proberen verbindend te zijn, om zo ook onderlinge contacten te stimuleren.

Eigenschappen van de vrijwilliger
– Sociaal vaardig
– Dienstverlenend
– Je vind het leuk om een praatje met allerlei verschillende inwoners te maken
– Je weet in te schatten waar inwoners behoefte aan hebben en speelt hierop in
– Je bent er goed in om inwoners aan elkaar voor te stellen voor onderling contact.

Wat krijg je ervoor terug?
Een goede plek om andere dorpsgenoten te ontmoeten en ervoor te zorgen dat inwoners met elkaar in contact komen en blijven. Je wordt onderdeel van een leuk en gezellig team van vrijwilligers.

Werktijd
Het Dorpshuis wil deze voorziening van maandag t/m vrijdag bieden,
in de middag van 13.30 uur tot 16.00 uur. De werktijd zal dus één middag per week zijn in overleg.

Aanmelding
Heb je belangstelling, meld je dan aan voor een oriënterend gesprek bij Maria Hugen,
E-mail: a.rijnten@kpnmail.nl
Telefoon: 06-23 84 03 48