Dubbelexpositie ‘Rheden 450 jaar’

Ter gelegenheid van het dorpsfeest dat op 7 oktober in Rheden plaatsvindt in het kader van ‘450 jaar Rheden’ zijn momenteel twee bijzondere exposities in het dorpshuis te bekijken.

Oude dorpsfoto’s
Zaal 1 en 2 zijn ingericht met een hele serie prachtige foto’s van Rheden in vroegere tijden. Ook het ‘Willem de Zwijgergebouw’ is met oude foto’s vertegenwoordigd. Tijdens werkdagen te bezoeken als de zaal niet is bezet. Raadpleeg hiervoor het weekprogramma hiernaast.
Op de feestdag zelf, 7 oktober, is de expositie uitgebreid met foto’s op een aantal panelen en de gehele dag toegankelijk.

Dorpshuis Rheden
Henk, Gerrit en Wim maken een keuze voor het te exposeren materiaal.

Muurankers en Gevelstenen
Cees Ursem heeft een zoektocht gehouden naar te exposeren fotomateriaal van muurankers en gevelstenen in de zeven dorpen van de gemeente Rheden. Na zijn eerdere expositie in ‘Ontmoetingscentrum ‘De Paperclip’ in Velp zal zijn verzameling uit de dorpen Rheden, De Steeg en Ellecom tentoongesteld worden in Dorpshuis Rheden. Deze expositie is te bezichtigen in zaal 7, 8,en gang, vanaf 6 september tot 29 september, op werkdagen tussen 13.30 en 16.00 uur.

Zie ook de pagina EXPOSITIES