ODE AAN WILLEM WILMINK   

Dorpshuis Rheden

Deze avond, georganiseerd door ‘De Verbeelding’ die gepland was op een eerdere datum ging door omstandigheden niet door. De nieuwe datum is 8 september a.s.

Willem Wilmink (1936 – 2003) werd vooral beroemd en bekend door zijn liedjes en gedichten. Voor wie hem kent, zal deze avond een feest van herkenning zijn, en voor wie hem niet kent een unieke gelegenheid om hem te leren kennen.

Hij schreef ‘ Hiversum III ‘, ‘Signalen ‘, ‘Frekie ‘, ‘Deze vuist op deze vuist ‘ en honderden andere prachtige teksten. Willem Wilmink schreef voor cabaret , theater en voor kinderprogramma’s als Sesamstraat, Het Klokhuis, De Stratemakeropzeeshow, De Film van Ome Willem.

In zijn liedjes en gedichten kreeg het ‘kind in hem‘ stem, met oog en hart voor het kwetsbare en voor de underdogs. Tot de canon van de Nederlandse poëzie behoort zijn gedicht over de Joodse goochelaar ‘ Ben Ali Libi ‘.

Op deze avond van ‘De Verbeelding ‘ brengen we d.m.v. zang, gedichten en verhalen een ode aan het leven en werk van Willem Wilmink.
Medewerking wordt verleend door het koor ‘Con Colore ‘ en diverse anderen.

Van harte welkom !

Locatie : Dorpskerk , Dorpstraat 51 , Rheden
Aanvang :  20.00 uur
Toegang : gratis