Een verrassing

Oranje Fonds Buurtcadeau
Onlangs ontving Dorpshuis Rheden een bericht van het Oranje Fonds:

“In februari van dit jaar is er een Postcode Loterij Straatprijs terecht gekomen in de Dorpsstraat.
https://nieuws.postcodeloterij.nl/inwoners-rheden-winnen-237500-euro-bij-postcode-loterij/
En in elke buurt waar een Postcode Loterij Straatprijs valt, zoekt het Oranje Fonds een buurtorganisatie of bewonerscollectief om extra te ondersteunen in hun belangrijke werk. Wij reiken daar een Buurtcadeau aan uit t.w.v. €3000. Zo kwamen wij uit bij Dorpshuis Rheden. Wellicht zijn jullie ook actief in het postcodegebied en zouden jullie in aanmerking kunnen komen voor het Oranje Fonds Buurtcadeau.
Het Oranje Fonds Buurtcadeau is voortgekomen uit de samenwerking van het Oranje Fonds met de Nationale Postcode Loterij. Een groot deel van onze fondsen ontvangen wij ook van de Nationale Postcode Loterij. In elke buurt waar een Postcode Loterij Straatprijs valt, zoekt het Oranje Fonds daarom een buurtorganisatie of bewonerscollectief om extra te ondersteunen in hun belangrijke werk. We zouden het leuk vinden om een voorstel van jullie te mogen ontvangen hoe jullie eventueel het bedrag zouden willen besteden om de buurt hiermee te kunnen verassen.”

Het dorpshuisbestuur heeft als voorstel het opzetten van een spontane ontmoetingsfunctie en uitbreiding van bergruimte (kasten) ingediend. Dat dit aansluit bij de doelstelling van het Oranje Fonds bleek toen pas geleden het verheugende bericht werd ontvangen dat het bedrag à
€ 3000,- aan het Dorpshuis is toegekend.