Muziek

Dinsdagavond 3 juli hebben leerlingen van Abs Gitaarles en de cellolessen van Mirjam Mudde in een gezamenlijke uitvoering laten horen wat ze zoal geleerd hebben. Na dit bijzondere optreden is ook de vakantie voor de muziekleerlingen aangebroken.

Zomerexposities

Dorpshuis RhedenSinds 28 juni is het eindresultaat van cursisten van de teken- en schildercursus, die gegeven werd door Karin Kemperman, te bekijken in zaal 6 van Dorpshuis Rheden Deze cursus kon mede dankzij een gemeentelijke subsidie plaats vinden. De deelnemers aan de cursus hebben in een ontspannen en gezellige sfeer getekend en geschilderd wat tot deze expositie heeft geleid.

♣ In de gang tussen zaal 6 en de foyer is de eerste expositie van creatieve jeugd te bewonderen, kleurige kunstwerken van Babette en Sander. Het is een mooi overzicht geworden van wat ze de afgelopen jaren hebben gemaakt.

Dorpshuis Rheden♣  Dhr. Ed Jacobs schildert portretten in zwart/wit, vaak van bekende (pop)artiesten maar Ed maakt ook een portret op verzoek. Ed is twee keer in de week te vinden in het activiteitenatelier van Siza waar hij werkt aan zijn portretten met een eigen stijl.  Het werk is te zien in de gang en de foyer.

♣  En heeft u de bijzondere foto’s ‘Glas Art’  van dhr. Aad van den Bosch nog niet gezien? Deze bevinden zich in zaal 1 en 2. Kom dit zeker eens bekijken! Heeft u vragen over een foto , wilt u misschien een foto aanschaffen, neem dan contact  op via aad6955@hotmail.com of tel. 0313-844480 / 06 51 52 95 28.

Bent u ook creatief en wilt u uw creaties aan anderen laten zien? In december komt er weer plaats vrij om te exposeren. Neem daarvoor contact op met mw. Mientje Peelen, tel. (026) 844 66 90.

Kunstles

Dorpshuis Rheden

Op 5 september 2018 start voor de tweede keer de cursus Kunstles! Bedoeld voor alle kinderen die van tekenen, schilderen en kunst houden. Het is een cursus van tien weken, waarin elke week gewerkt wordt met verschillende mooie materialen en leuke technieken. Naar aanleiding van steeds een andere kunstenaar of kunststroming worden er veel mooie kunstwerken gemaakt. Aan het eind van de tien weken wordt een tentoonstelling gehouden,  zodat familie en vrienden kunnen komen kijken naar de kunstwerken van de kinderen. De lessen worden gegeven door Jelka van Nunen.
Voorinschrijving voor de cursus kan tot 15 juli 2018. Als er dan voldoende aanmeldingen zijn gaat de cursus door en wordt de inschrijfperiode verlengd tot aan de start van de cursus.

Tien woensdagmiddagen van 5 september t/m 14 november (m.u.v. de herfstvakantie)
– 13:30 tot 14:45 (voor groep 3,4,5)
– 15:15 tot 16:30 (voor groep 6,7,8)
De kosten bedragen €68,- , inclusief de materialen en de eindtentoonstelling.

Meer informatie vindt u op facebookpagina www.facebook.com/kunstles.rheden/
Voor vragen of aanmeldingen kunt u mailen naar kunstles.rheden@gmail.com

Bent u creatief?

EN WOONT U IN DE GEMEENTE RHEDEN?
DAN IS DIT GOED NIEUWS!

Dorpshuis Rheden heeft ruimte om uw kunstwerken gratis te exposeren. Gedacht wordt aan alles wat op te hangen is, zoals foto`s, aquarellen, krijt- en potloodtekeningen, acryl, handwerken.
Ook samen exposeren is mogelijk.
In de gangen zijn de exposities tijdens openingstijden vrij te bezichtigen. In de zalen worden ze dagelijks bekeken door de gebruikers van Het Dorpshuis. Zijn de zalen niet bezet, is een kijkje naar de kunst natuurlijk mogelijk.
Voor alle informatie kunt u terecht bij mw. M. Peelen,
email mientjepeelen@gmail.co

Formulierenhulp Humanitas

Dorpshuis RhedenHet lezen of invullen van officiële en overheidspapieren kan lastig zijn. Soms zou je er graag hulp bij willen hebben. In het Dorpshuis wordt die hulp geboden. Met ingang van donderdag 15 maart, van 09.30 tot 11.30 uur, is wekelijks de mogelijkheid om met vragen bij de Formulierenhulp aan te kloppen. Geschoolde vrijwilligers die de weg kennen helpen u graag. Een afspraak maken is niet nodig en de hulp is gratis. Meer informatie vind u hier.

Koersbal

Dorpshuis Rheden KoersbalOp zoek naar een gezellige en gezonde ontspanning?
Kom dan langs op donderdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur in het Dorpshuis en kijk of sluit je als gast aan bij de Koersbalgroep.
Het is een gezellig, sportief en gezond gebeuren en altijd spannend hoe de bal rolt. Van te voren aanmelden is niet nodig. Ga je liever niet alleen, kom dan met je partner, buurman of buurvrouw.  Grijp je kans, de eerste twee keer zijn gratis, inclusief (thee of koffie) en verplichten je tot niets.
Nadere informatie gewenst? Neem dan contact op met mevrouw Mini Mooij, Merelstraat 4, Rheden, tel.: 026 495 3160.  Je bent hartelijk welkom!

Historisch Tafelkleed

Wat is een Historisch Tafelkleed?
Dorpshuis RhedenDe gemeente Rheden heeft een rijk verleden en veel erfgoed herinnert hieraan. Inwoners weten over het verleden vaak boeiende verhalen te vertellen. Een groot aantal verhalen zijn vastgelegd in het mooie boek ‘Geschiedenis in Verhalen’.
Maar… die verhalen zijn ook te beleven met behulp van het Historisch Tafelkleed waarvan de gemeente Rheden aan ieder dorp een exemplaar beschikbaar stelt. De bedoeling is dat het Historisch Tafelkleed uitgeleend kan worden, zoals bijvoorbeeld aan Woonzorgcentrum Rhederhof. Voor de bewoners zijn de verhalen mogelijk herkenbaar en levert het gespreksstof op. Wie weet leidt dat tevens weer tot nieuwe verhalen! Het kleed kan voor een gezellige middag zorgen bij Rheejes Proate of een andere club met historische belangstelling. Natuurlijk kan het zijn dat ook jongeren geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Rheden. De verhalen gaan onder andere over de landgoederen, middenstand, industrie, sociale verhoudingen, tweede wereldoorlog, toerisme,
kunst & cultuur, natuur & water.

Hoe werkt het?
In het dorp Rheden is het Dorpshuis de uitleenlocatie van het Historisch Tafelkleed. Op dit kleed staat de plattegrond van de gemeente Rheden met zijn zeven dorpen afgebeeld. Met behulp van een iPad die boven een bepaalde plaats op het kleed wordt gehouden, worden historische verhalen in beeld gebracht.
Het werkt op een gebruiksvriendelijke manier.

Lenen
Wilt u het Historisch Tafelkleed , met als toebehoren een iPad en het boek ‘Geschiedenis in Verhalen’ een poosje lenen, of heeft u vragen, neemt u dan contact op met:
Jannie de Jong, tel. 026-4954780 of 06-28 78 05 80.
Mailen kan ook: jannie3jb@gmail.com
Aan het lenen zijn geen kosten verbonden.

Open Lunchtafel

Dorpshuis RhedenGezellig samen eten? Dat kan in het Dorpshuis waar maandelijks op 1 of 2 donderdagen een lekkere en gezonde lunch wordt geserveerd en waarvoor u van harte wordt uitgenodigd.
De komende data  zijn:
28 juni,  12 en 26 juli, 9 augustus, 6 en 20 september, 4 en 18 oktober, 1 november en 13 december
Vanaf 12.00 uur wordt de lunch geserveerd. De kosten bedragen
€ 3.50, inclusief koffie, thee, melk of karnemelk. Graag reserveren, uiterlijk tot en met de maandag voorafgaand aan de lunch. Dit kan via telefoonnummer (088) 378 02 60 of
via de mail dl-acrheden@siza.nl
Het initiatief Lees verder Open Lunchtafel

Rhedens Maal

Dorpshuis RhedenElke woensdag wordt het Rhedens Maal geserveerd in Het Dorpshuis. Het Rhedens Maal is een (warme) maaltijdvoorziening voor iedereen die het gezellig vindt om eens per week samen aan tafel te zitten en te genieten van een gezonde maaltijd. De maaltijd kost € 6,00 en wordt vanaf 18.00 uur geserveerd, deelnemers zijn welkom vanaf 17.45 uur.
Wie mee wil eten kan dit tot de voorafgaande dinsdag laten weten via tel. 06-20 16 88 08.

HET CENTRUM VOOR CLUBS EN VERENIGINGEN MET ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD