Taalhuis van start

Dorpshuis Rheden TaalhuisBeheersing van de Nederlandse taal is nodig om mee te kunnen doen in onze samenleving. Dat merken vooral de nieuwe Nederlanders die bezig zijn onze taal te leren. Het is belangrijk bij doktersbezoek, oudergesprekken op school, bellen met instanties en het vinden van een baan, enzovoort.
Het Taalhuis is de plek waar (nieuwe) inwoners van Rheden hun spreekvaardigheid in de Nederlandse taal kunnen oefenen door Nederlands te spreken. Het betreft met name inwoners die Nederlands als tweede taal hebben. Zij zijn ook bezig met inburgeringslessen of daarmee klaar en willen graag hun Nederlands onderhouden. Het Taalhuis biedt een wekelijkse activiteit om de spreekvaardigheid te oefenen.
Dit is op maandagochtend van 10.15 tot 11.45 uur in het Dorpshuis.
Info: mw. K. Keijsers, tel. 06 – 45 39 46 40,
email kim.keijsers@bibliotheekveluwezoom.nl

Het Taalhuis is een samenwerking van de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal, Bibliotheek Veluwezoom, Vluchtelingenwerk, ROC, Welzijnsorganisaties (o.a. RadarUitvoering Oost) en vrijwilligers.